Showcase

Filter by year

Filter by CategoryCUT TO BLACK

CUT TO BLACK, 2014

“För
 mig 
handlar
 det 
om
 sekvenser 
ur
 livet, 
flimmer,
 plötsliga
 händelser.Det
 handlar
 om 
det 
som
 inte
 längre 
finns.


Om
 döden
 och 
drömmar.”


Jag hade med mig två askar med negativ från min farfar som utgångspunkt till utställningen. Ett av negativen föreställer min pappa som står i en sjö, hans kusin, mamma och lillebror står en bit framför honom. Ljuset faller så att pappa helt reflekteras i vattnet. Ingen av de andra personerna i bilden levde längre. Pappas syster hade nyss dött och han konstaterade att han var ‘sist kvar’.

Det och ett antal andra händelser som fick livets tillfälligheter och plötsliga upphörande som påtagliga. Jag tänkte på hur man genom att klippa film till svart påvisar att något dramatiskt hänt; a form of film punctuation in which the picture is instantaneously darkened.

Ett antal keramiska bilder med dekaler, där omarbetade fotografier och teckningar skapar en collage-liknande berättelse.

Utställning på Two Little Birds, Göteborg, 2014

Previous postONE OFF FACTORY Next postCUT TO BLACK